Dejme potomkům šanci ...

Fosilní paliva na naší planetě vznikala přírodními postupy po dobu několika stovek milionů let. Jejich spalováním se o ně zcela připravíme v následujících 200 letech. Jiná paliva nemáme. A co bude potom ... ?

Solární systémy jsou možnou cestou, jak dát našim potomkům šanci přežít déle než 200 let. Zkusme být světu příkladem ...

Cena energií

Najděte si svého dodavatele energií

Ceny energií mají tendence neustále růst. To nás samozřejmě netěší, ale zpravidla ani příliš nepřekvapuje. Na druhou stranu nemusíme tomu jen nečinně přihlížet. Cena energií je ovlivnitelná. Ušetřete i vy.

Ceny energií se vyvíjí. Mění se až čtyřikrát ročně. Sledujte ceny a nabídky jednotlivých společností, které vám umožní vybrat si nejlevnější elektřinu i zemní plyn na trhu. Porovnávání díky „ energetickým kalkulačkám cen“ vám nezabere příliš času a přitom ušetřená částka může být značná, zvlášť když máte vysokou spotřebu.

Abyste mohli šetřit za elektřinu a zemní plyn, je dobré nejdříve o ceně energie něco vědět. Problematika je široká a pro mnohé je těžké se v ní orientovat. Jako laik této oblasti nemusíte rozumět dokonale. Stačí, abyste věděli, že cena energií se dělí na dvě části – regulovanou a neregulovanou.

Zatímco regulovanou část určuje Energetický regulační úřad a je neovlivnitelná, neregulovaná část se odvíjí od zvoleného dodavatele. Tuto složku cenu energie ovlivnit můžete. A nejde o zanedbatelnou část. Proto se vyplatí pečlivě zvažovat výběr dodavatele.

Kalkulačky cen energií

Pokud máte pocit, že ceny energií a problematika kolem nich je vám vzdálená, nemusíte se obávat, že je to důvod, kvůli kterému nemůžete mít levnou energii. V nabídce dodavatelů zemního plynu a elektřiny vám pomůže zorientovat se kalkulačka cen energií. Zadáte do ní několik základních parametrů, které jsou třeba pro objektivní vyhodnocení toho, jaký dodavatel energie ve vašem kraji a při vaší spotřebě bude optimální pro vás.

Při využívaní kalkulačky pro porovnání cen energií si vždy vybírejte takovou, která vychází z aktuální nabídky a nabízí možnost srovnání co nejvíce společností. Kalkulačky cen jsou online a zdarma.

Porovnání cen elektřiny a plynu. Snižujeme.cz

Published on  06.05.2013